Tilskud til høreapparater

Når du skal have høreapparat, har du mulighed for at få tilskud. Der findes tre former for tilskud, som du enten skal ansøge for at få, eller som du automatisk er berettiget til. Vi hjælper dig med yderligere informationer og udfyldelse af ansøgningerne, så du kan få tilskud til høreapparater.

 

Tilskud fra regionen

Du kan blandt andet få tilskud til høreapparater fra den region, du bor i. Her er der tre krav, der skal opfyldes. Du skal være fyldt 18 år, og må ikke have modtaget høreapparat inden for de seneste fire år med offentligt tilskud. Derudover skal du kunne fremvise en henvisning fra en ørelæge, hvis det er første gang, du får et høreapparat. Fra regionen modtager du i henhold til priserne i 2024 4.386 kr. for det første apparat og 2.418 kr. for dit andet høreapparat. Du kan altså samlet set få 6.804 kr. i tilskud for høreapparater til begge ører fra regionen.

 

Tilskud fra kommunen

En anden mulighed er at få tilskud til høreapparater fra din kommune igennem et såkaldt helbredskort/helbredstillæg. Derigennem kan du få dækket op til 85% af egenbetalingen til dine høreapparater. Du skal dog være pensionist eller førtidspensionist, og du må maksimalt have en formue på 99.200 kr.

 

Tilskud fra sygeforsikringen ”Danmark”

Er du medlem af sygeforsikringen ”Danmark”, er det også muligt at få tilskud til høreapparater derigennem. Hvor meget, forsikringen dækker, afhænger dog af, hvilken forsikringsgruppe du er medlem af. Som medlem af grupperne 1 og 2 kan du få 1500 kr. i tilskud pr. øre, og som medlem af gruppe 5 kan du få 1000 kr. i tilskud pr. øre.

 

Hvad koster det så?

Når regionens tilskud til høreapparater er fraregnet, koster et høreapparat fra 0 til 13.500 kr., inklusiv alt hvad du har brug for at komme i gang samt reservedele de første fire år.​ Med rentefri finansiering har vi mulighed for at lave en abonnementsordning på dine nye høreapparater rentefrit og gebyrfrit.

 

Book en tid og få en snak hos Sund Hørelse i et af vores hørecentre i Ballerup og Skibby, hvis du ønsker at høre mere om at få tilskud til høreapparater. Vi kører også ud i hele Storkøbenhavn. Du kan også ringe til os på 25 690 600 eller sende os en mail på info@bahc.dk. Sund Hørelse står gerne til rådighed, hvis du har brug for hjælp til at søge tilskud.

Har du nogle spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, så send gerne en besked til dit lokale hørecenter ved at udfylde denne formular.

Kontaktformular

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Find dit nærmeste hørecenter

Sund Hørelse - Ballerup
Centrumgade 11, 2750 Ballerup

Sund Hørelse - Skibby
Bymidten 18B, 4050 Skibby

Sund Hørelse - Storkøbenhavn
Her kører jeg på hjemmebesøg